ΑΜΕΡΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΕ ΑΙΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ

Αιγείρα
Στον πεζόδρομο τής Αιγείρας
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση, αφιερωμένη στη μετανάστευση που διοργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός σύλλογος Αιγείρας και ο σύλλογος “Αναγέννηση” Ακράτας. Αυτή τη φορά με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό, στις 23 Ιουλίου 2006, η εκδήλωση (ελαφρώς διαφοροποιημένη ως προς τους ομιλητές) μεταφέρθηκε στον παραλιακό πεζόδρομο της Αιγείρας, όπου παρουσιάστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης το βιβλίο Κώστα Ρόζου με τίτλο: «Αρμενίζοντας στο αμερικανικό όνειρο…».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου κ. Αμβροσίου πατήρ Ισαάκ και ο πατήρ Χαράλαμπος, ο Βουλευτής Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντινομάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Άγγελος Γεωργακόπουλος, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μυλωνάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος Αιγίου Βασίλης Φιλιππόπουλος, ο τ. Λυκειάρχης Δημήτρης Ράπτης, ο ομογενής Νίκος Βουρνάζος κ.α.
Πλήθος κόσμου από την Αιγείρα, την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή χειροκρότησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα το συγγραφέα για την πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου του μέσα από προβολή φωτογραφικού υλικού για τους Αιγιαλείς μετανάστες. Ο συγγραφέας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δημοσιευθείσες βιβλιοκριτικές, του φιλόλογου Παναγιώτη Κουμπούρα, του δημοσιογράφου και λογοτέχνη Γιάννη Ανδρικόπουλου, της εκπαιδευτικού Τασίας Ευσταθίου και του συμπατριώτη αυστραλού ομογενή Νίκου Βουρνάζου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το πρόεδρο του Πολιτιστικού Παντελή Βασιλάγκο, την πρόεδρο της Αναγέννησης Τασία Ευσταθίου που είχε την αρχική ιδέα της εκδήλωσης αυτής, και όλους όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση παρουσίασης της ιστορίας του απόδημου ελληνισμού.

Γιώργος Αθανασόπουλος,
 Απόστολος Κατσιφάρας στην Αιγείρα
Μετά το τέλος της επιτυχημένης αυτής βιβλιοπαρουσίασης οι διοργανωτές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των παρισταμένων και ο συγγραφέας υπέγραψε αρκετά βιβλία του που διατέθηκαν από τον Πολιτιστικό σύλλογο.
Η εκδήλωση περιείχε ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου υπό τους ήχους μουσικής Jazz, παρουσίαση του κοινωνικού –ιστορικού πλαισίου του μεταναστευτικού ρεύματος που έπληξε την Ανατολική Αιγιάλεια στις αρχές του 20ου αιώνα, βιβλιοκριτική, μια προσωπική μαρτυρία Ελληνοαμερικανού για τα πρώτα του βήματα στις ΗΠΑ και τραγούδια που γράφηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και ακούγονταν στα καφέ Αμάν της Αμερικής.
 
ΑΚΡΑΤΑ

Στον πεζόδρομο τής Ακράτας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση- εκδήλωση αφιερωμένη στη μετανάστευση που διοργάνωσαν από κοινού οι πολιτιστικοί σύλλογοι “Αναγέννηση” Ακράτας και Αιγείρας. Στον πεζόδρομο Ακράτας μπροστά από τη νεοστεγασμένη βιβλιοθήκη παρουσιάστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης το βιβλίο του Αιγειράτη Κώστα Ρόζου με τίτλο: «Αρμενίζοντας στο αμερικανικό όνειρο…». Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη σεμνή εκδήλωση, χειροκρότησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα το συγγραφέα για την πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου του μέσα από προβολή φωτογραφικού υλικού για τους Αιγιαλείς μετανάστες.

το νησί τής ελπίδας...

το νησί τής ελπίδας...